2012. április 6., péntek

Az első kankalin

Végre szépen kezdenek előbújni a Tavaszi kankalinok (Primula Veris) is. Azt hiszem ez a hír mindenképpen megér egy képes gyorsjelentést.

Az elmúlt években nagyon megkedveltem ezeket a szemvidítóan sárga, kora tavaszi virágokat. Általában március végén már számos virágos példány van a kertben, idén csak tegnap nyílt ki teljesen az első.

Megjött egy kiadós esőzés is, alaposan átáztatta a szomjazó földet. A kisebb lehűlés katalizátor hatása beindította a kökényvirágzást, így legalább van mit ennie az eddig tétován keringő korai rovaroknak, pl. a pöszörlegyeknek.

Érdekes amúgy, hogy minden évben ez a tő hoz először virágot, majdnem egy héttel megelőzve a többit. Talán ennyire egyedi neki ott a klíma az egyik tölgy tövében? Vagy csak valami érdekes memóriaeffektus lehet a virágokban?

Akármelyik verzió is igaz, nagyon megörültünk az első igazi vadvirágnak. Ugyan a húsvéti napokra hűvös időt mondanak, de azért ez már mégiscsak igazi tavaszi hangulatot ad a kertnek!

3 megjegyzés:

  1. Hű, hogy te milyen szép képeket csinálsz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, de az érdem nagyobb része a kankaliné, hiszen szép alanyról nem annyira nehéz szép képet készíteni...

      Törlés
  2. Dehogynem :) Nézd meg az én képeimet, pedig hidd el a a vérszilva lilája, a boglárka cserje és az aranyvessző sárgája gyönyörű élőben.

    VálaszTörlés