2011. május 30., hétfő

Csillagfürt kárjelentés

Tavaly októberben nagyon megörültünk egy új betelepülőnek: a csillagfürtnek. Egészen kicsike volt, alig pár levél, és a rossz időjárás is nagyon hamar következett be az ősszel.


Május 24-én még megvolt a bimbó...

Amint kizöldült figyelgettem nap mint nap a fejlődését, reménykedve, hogy májusban virágozni is fog. Sajnos nem így történt.

Idén erőteljesen növekedett, szép magas virágszárat, majd bimbót is hozott... Aztán mielőtt kinyílt volna, katasztrófális állapotban találtam az egyik este. A virág bimbója letörve, a szárai között is sok megtörve hevert mellette. Védett helyen van, az erős szél nem tehette ezt vele — a szomszédban nyílt terepen van, és már szépen virágzik. Tény, hogy nagyon légiesek, törékenyek a hajtásai, akár egy rajta keresztülgyalogló macska is elintézhette. A növény ugyan túlélte, de kérdéses, hogy regenerálódik-e, és virágzik-e még majd az idén?

Úgy tűnik, hogy rossz sorsa van idén a virágainknak... :(

1 megjegyzés:

  1. Hát, tényleg nem vagytok túl szerencsések a virágokkal. Bár, ha maguktól jönnek, meglepetésnek, akkor az állás 1:1. A természet egyik kézzel ad, a másikkal elvesz. :(
    Egyébként el tudom képzelni, hogy fog még idén virágozni, mert nyár végén, szeptemberben szokott másodvirágzása lenni. Ha eléggé megerősödött a gyökere, bepótolhatja, ami elveszett.

    VálaszTörlés