2012. május 9., szerda

Száraz tónak nedves partján...

...barna béka kuruttyol. Ma újabb növények költöztek a sziklakertbe, és az ültetés közben az egyik mohapárna alatt lapuló kő megmozdult.

A száraz tómeder mellett közvetlenül egy mohapárna széle alatt volt a gyanús mocorgás. Gyorsan riasztottam a családot, hogy látnivaló van, így a moha alatt lapuló Barna varangy (Bufo bufo) nemsokára három kíváncsi humanoid és egy fényképezőgép társaságában találta magát.

A varanggyal szúnyog és egyéb kártevőfogyasztási egyezményt kötöttünk. A félreértések elkerülése végett a varangy vállalta az ízeltlábúak ízlelését, mi pedig felajánlottuk a számára, hogy ha majd egyszer valamikor víz is lesz a tóban, akkor beköltözhet oda. Csókot egyik hölgytől sem kapott.

Azért a félbemaradt növényültetést befejeztem, álljon is még pár kép itt a frissen betelepített flóráról is.

Ugye, kedves Olvasók ezek a részletek már kezdenek hasonlítani egy sziklakertre? :)

5 megjegyzés:

  1. Alakul, szép lesz! :) Ásás közben néha én is találok "nemtudommilyen" békát a földben, de fényképezés helyett sikítani szoktam :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép! Az az igazság, hogy az ilyen sötét színû köveket sokkal jobban szeretem, mint a fehér dolomitot, ha tehetném, én is leginkább ilyet használnék.

    Szegény varangy lehet, hogy többre számított, de vigasztalásképpen örülhet, hogy felkerült a képe világhálóra, méghozzá nagyon szép kivitelezésben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A képek szerintem kicsit csalókák. Van olyan kő, ami még nem mosódott le teljesen, és a nagy többségük a föld alól került elő. Sok közöttük a sárgás-barnás ha alaposan letisztítom. :) Vannak bazaltosak és gránitok. Örülök azért ha tetszenek neked is, aki tényleg szakértő a témában... :)

      Törlés
  3. Békák nálunk is vannak, de nehéz azonosítani őket, mert földesek. A békát ne simogassátok, árt az egészségnek!
    A sziklakert pedig nagyon is hasonlít egy sziklakertre, remélem jól érzik majd magukat a növények.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A brekkencs sem hagyná a tapicskolást, de tudom hogy a legtöbbjük bőre tartalmaz méreganyagot....
      Béka koma az esőzés után elhagyta őrállását, de reméljük még visszajön valamikor. :)

      Törlés