2011. december 21., szerda

Végre itt az első hó!

A lassan elmúló nap során megjött az első havazás!


22-én reggel

Már délelőtt kezdődött, aztán elállt majd mostanra ismét rákezdett. Jó tapadós, eddig 3–4 centi vastag hó van. Most csak -0,5°C van, de napközben is csak fagypont közelébe emelkedett a hőmérséklet. Talajszinten ráadásul ez még kevesebb, így nálunk úgy néz ki — hűen a hagyományhoz — meg is marad a hótakaró.

Sajnos nem értem haza világosban, így képekkel majd csak holnap szolgálhatunk. :) Mindenesetre már hallani a völgy mélyén a csúszós utakon kipörgő kerekű autók tompa brummogását. Szerintem hólapátharsogástól hangos reggelünk lesz...

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy végre hozzátok is eljutott!
    Nálunk most olvad, eddig nem volt rá alkalma, éjszaka -10, nappal -3 fok körül volt. De olvadhat. Ma megvolt a hócsata. A lesből támadás bejött, de utána...... Azt inkább nem részletezem.
    Petinek nagyon tetszett apa ledöntése, de az első után már noszogatni kellett, hogy hagyja már, csak egyszer, csak egy kicsit magát, hadd örüljön a gyerek, meg az anyja:)
    Hóember építésre nem volt alkalmas a hó, de dobálni tökéletes volt. Még a kilenc kiló alattiak sem érezhették magukat biztonságban.
    Kívánok nektek is jó csatározást és hóemberépítést!

    VálaszTörlés