2011. március 30., szerda

Rövidhírek I.

Ma délután csodás idő volt, így kicsit kapirgáltam a tavalyi konyhakert helyén, és megszemléltem hogy vannak a sövények.

Nem történt túl sok munka, csupán egy kis retket ültettem addigis amíg a paradicsompalánták még nem kerülnek ki a szabadba. Már ugye ha lesznek paradicsompalántáink egyáltalán. Tavaly nem volt túl eredményes a paradicsom termesztése, gyakorlatilag alig ért be néhány szem. Igaz ritka csúnya nyarunk volt, rengeteg esővel, nagy viharokkal. Azt hiszem ezen a téren is fő a mértékletesség, így a konyhakert projekt is lassan fog megvalósulni...

Találtam még a zöldséges magok között pár tasak tavaly decemberben lejárt egynyári virág magot is, így lehet ezekből is vetünk majd valahová. Fülesternye és Csillagos dorottyavirág magokról van szó. Holnap majd alaposabban utánanézek milyen virágok is ezek tulajdonképpen.

Időközben utánanéztem, na de lehet mégsem kellett volna... Most már tényleg nem tudom mit is találtam. :)

Még egy rövid jó hír: úgy néz ki bejön a jóslatom, és a hét végére kizöldül a turkesztáni szil is. Már most vannak rajta nagyon apró, félig kibomlott rügyecskék, irdatlan sűrűségben. A mellékelt képen a szár kb. 1-2 miliméter vastagságú lehet csupán!

3 megjegyzés:

  1. A fülesternye jó kis növény, egész nyáron sűrűn virágzik, és nem is túl igényes, de mi azt atpasztaltuk, hogy csak teljes napon lesz olyan, mint a zacskón, félárnyékban nem szeret virágozni, megnyúlik, elcsúnyul. Nála magasabb növények mellé ne ültessétek, mert elnyomják. Ő csak olyan 10-15 cm magas lesz.

    VálaszTörlés
  2. Jó szöszmötölést a vetéshez! Esetleg érdemes beáztatni pár órára, egy éjszakára a magokat főképp, hogy elméletben már nem csíraképesek, mert jót tesz a bizonytalankodóknak.

    Szívesen nézegetném a tüdőfűről készült képeket. Nálunk is kihajtott már az az egy szem idetévedt pára.

    Kellemes hétvégét! Eszter

    VálaszTörlés
  3. Hétvégére jó időt mondanak, akkor majd megyek szöszmötölni. :)

    Idén egész sok tüdőfű van, de mindenfelé elszórtan. Lehet arra is kellene egy kis időt és bátorságot szánni, hogy összekültöztessek párat? :)
    Egy kis tüdőfű-előzetes az idei termésből már volt a Napifotó 2011-en: http://napifoto-2011.blogspot.com/2011/03/84-tudofu-alkonya.html

    VálaszTörlés