2010. augusztus 17., kedd

Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár

Ma hajnalban munkába menet láttam egy plakáton, hogy Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár lesz Szigetszentmiklóson.

A rendezvény 2010. szeptember 17-19. között lesz. Bevallom túl sokat nem tudok róla, pedig ha jól látom nem mai kezdeményezés, hiszen a rendezvény honlapjának tanúsága szerint 1994-től kezdve minden évben megrendezésre került. Ha lehetőségünk adódik, akkor kilátogatunk az egyik napon, hiszen elég gazdag programkínálat: lesz kertépítő verseny, virágkötészet (játszóház is, verseny is), gyerekprogramok, vetélkedők, favágó-verseny, zöldségszobrászat, stb.

Az sem elhanyagolható, hogy a helyszínen kertészeti vásár is lesz, ráadásul információim szerint a belépőjegyek teljes ellenértéke levásárolható.

Bővebb információk az idei és a korábbi kiállításokról a www.hortushungaricus.hu oldalon. (Mellékelt képünk is erről az oldalról származik)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Nyôzô!
    A Hortus H.-ban én csak azt nem szeretem, hogy a nagy része beltéren van, és iszonyatos tömeg szokott lenni. Az is igaz, hogy már régen voltam. Azt hiszem, az idén én is újra rászánom magam, mert kíváncsi vagyok erre a kertépítészeti versenyre, ami a tavaly indult. A páromat nem biztos, hogy rá tudom venni, mert néhány éve, amikor együtt kint voltunk, elhatározta, hogy ô ide többet soha :)
    Az "áru" elég drága, mint ahogy az ilyen rendezvényeken általában lenni szokott, hiszen a standokért igen komoly bérleti díjakat kérnek már manapság a rendezôk, és ezt valahogy ki kell termelni.
    Kata

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kata!
    Örülök a véleménynek, kicsit én is tartottam attól hogy nagy lesz a tömeg. A zárt tér még hagyján, eső esetén akár előny is lehet. Kisgyerekkel menni amúgy is macerás általában, így biztos, hogy nem tudunk majd alaposan körülnézni. :)
    Láttam a standok árait, és abból is egyértelmű, hogy nem a kisvállalkozókra van szabva. Ha meg választanom kell, hogy ott hagyjuk a jegyek árát, vagy hozunk haza pl. valamilyen növényt akkor lehet legalább a vásárfia meglesz belőle. :)

    VálaszTörlés