2015. február 6., péntek

Hunyorvirágzásra várva...


Az egyik hunyorlevél február 7-én reggel.

Előző postomban keseregtem egy nagyot a mai világ kereskedőin, egy meghiúsúlt hunyor-rendelés kapcsán. Van azért az éremnek másik oldala is, így most erről írnék pár sort.

Miután dugába dőlt az előző rendelési kísérlet, tettem egy kísérletet egy másik webshoppal.

Gyorsan meg is volt a regisztráció, kiválasztottam a nekem tetsző hunyort, és mivel akkoriban Emma nagy kedvence volt a Szívvirág, hát kosárba került egy olyan is. A szállítás körüli dolgok simán mentek, kedvesen és készségesen járt el a boltot igazgató két hölgy, Tünde és Kriszta. Sajnos a Szívvirágról éppen lemaradtam, mert elfogyott — de beígértek nekem helyette egy meglepetést. Ugye mennyivel másabb ez az eljárás?

Pár napon belül meg is érkezett a jól fejlett, szép hunyor a postán, és a meglepetés is egy másik hunyor személyében. Volt még pár enyhe időjárású nap novemberben, így a növények ki is kerültek a kertbe. Jelenleg még a 15–20 cm hótakaró, meg persze jókora mennyiségű levélpaplan alatt várják, hogy virágot bonthassanak. Kíváncsian várom őket...

Tekintve, hogy ez egy pozitív cikk, álljon is itt a beszerzési hely is. Igen, ez így már teljes joggal a reklám helye, mégpedig a Tündérkertje díszfaiskola számára. Szíves örömest ajánlom Nektek felfedezésre. :)

4 megjegyzés:

  1. Egész télen paplan alatt? Nálunk sosem télen virágzanak, inkább március-április, Nagyon szeretem a levelüket, mindig mutatós, hatalmas, haragoszöld, fogakkal.:) Igazi talajtakaró.

    VálaszTörlés
  2. Szia Meli!
    Igen itt az év vége óta majdnem mindig hó esett, így egy ideje van hópaplan, alatta meg jó kis levélpaplan. :)

    A környéken élő vad hunyorok március közepe-vége felé szoktak virágozni. A leveleiket én is nagyon szeretem, a mostaninak is megvan még a tavalyi levele. Most csak egy van ami kibújt a hó alól, majd ide is beteszem ilusztrációnak. :)

    VálaszTörlés
  3. Egyből kettő is... :D Mi is szeretnénk ültetni, Remélem tavasszal is lehet!

    VálaszTörlés