2009. július 3., péntek

Az első termés

A napokban vettük észre, hogy a ribizlibokor termőre fordult...

Ugyan csak egy marék ribizlit tudtunk szüretelni, de nagy öröm volt megkóstolni az első termést. Ha van még a világon bioribizli, akkor ez az volt, hiszen gyakorlatilag teljesen vegyszermentesen fejlődhetett a még mindig gondozatlan kertben.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Nyôzô! Nemrég fedeztem fel a blogotokat, és kíváncsian várnám a fejleményeket. Remélem jól vagytok, és fog még folytatódni a naplótok. Nekünk csak egy erkély jutott, de ott rengeteg növényt tartok, és évek óta füzetbe írok róluk naplót. Azért is nagyon hasznos dolog (mindegy, hogy füzetbe, vagy gépre), mert késôbb visszaolvasva nagyon sokat lehet tanulni belôle, sokszor hasznos tanácsokat adnak az elôzô évi tapasztalatok, történések. Én még az idôjárást is fel szoktam jegyezni, néha fontos lehet. Rengeteg magot vetek, alkalomadtán lehet, hogy még magoncokat is tudok adni, ha nekem már túl sok. Kíváncsian várom a tavaszotokat! Kata

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kata és Feri!

    Köszönjük a látogatást, jól vagyunk, és terveztem is a folytatást - de azért sűrű évünk volt, amibe a kertészkedés nem nagyon fért már bele. A maga nyersségében is élmény, hiszen annyira közeli az erdő, hogy gyakorlatilag egy erdei tisztásunk van, aminek valljuk be van egyfajta vadromantikája.

    Most elsősorban a tél végét várjuk, idén talán az építkezés mellett kicsit kertelni, tereprendezni is lesz időnk...

    VálaszTörlés