2014. február 27., csütörtök

Lila február

Hosszabb szünet után színpompás blogleporolást adhatok közre Nektek! Mindezt persze nem magamnak, hanem ennek a ritka szép februári tavasznak köszönhetjük. Csapjunk hát bele!

Sok esős nap után végre volt egy kis napsütés a hétvégén is, meg a mai napon is. A hétvégén túl sokat nem tudtam a kertben lenni, ma azonban kivételesen csak délután mentem be Pestre. Kora délelőtt élveztem a kávésbögrém társaságában a finom tavaszi napsugarakat, amíg a telefonszerelőt vártam. Feltűnt, hogy a kert egy része lila színben pompázik. Nosza rajta ragadjunk fényképezőgépet, hátha lesz mivel blogot porolni... :)

Krókuszok

Nos, nem csalódtam. A lila folt ugyanis a még 2012 őszén ültetett krókuszok szőnyegétől származott! Tavaly tavasszal már szépek voltak, de ami most fogadott az amolyan krókusz-kánaán! Holott még igazából csak a teljesen lila változat nyílik intenzíven a sárgák még csak itt-ott.

Eddig általában március végén, de sokkal inkább áprilisban volt sok ezekből a virágokból. Most ugye február vége van. Sok kommentár nem kell a képekhez, inkább kattintsatok a kis képekre a nagyobb verziókért az alábbi hevenyészett képgalériában. :)







Aztán kicsit később a nap megtette a hatását, és a sok még összecsukott állapotú virág kivirult! Így talán még sokkal impozánsabb is volt a látvány, de ezt döntsétek el Ti, kedves Olvasók, azaz jelen esetben talán helyesebb lenne a Nézők kifejezést használni:







A sziklakerti csapat fotózása közben ért a legnagyobb öröm. A sok lila krókusz mellett a fényképezőgép keresőjében feltűnt ugyanis egy sárga foltocska... (l. az utolsó képen az előző szériában). De erről talán egy következő bejegyzésben emlékeznék meg, lévén annyira nagy örömet adott, hogy azt hiszem megérdemli.

4 megjegyzés:

  1. Ez tényleg szőnyeg, gyönyörűek. Mindenhogy szeretem őket. Napfényben fürdőzve, zümmögve és csendesen összeborulva is. Tartsanak sokáig!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek, és szokás szerint a képeid is gyönyörűek. Én ugyan nem látom a sárga foltot, de valahogy az a sejtésem, hogy a várva várt téltemetőtök lesz...

    VálaszTörlés