2014. február 3., hétfő

Ki lettem pécézve!

Bevallom általában nem szokásom ilyen játékokra ráharapni, de most éppen jókor jött a kipécézés Gandalf blogger-kolléga jóvoltából.

Ez mi ez? Kérdezhetnék az ifjabb olvasóink, így először is szabályismertetnék egyet, aztán játszunk, végül pedig mesélek kicsit arról, hogy mi újság az erdőszélen...

Játékszabályok

  1. Linkeld be azt az embert a blogodba, aki kipécézett.
  2. Ossz meg magadról 7 dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
  3. Pécézz ki 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
  4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukon, hogy ki lettek pécézve.

Hét dolog magamról

Na ez elsőre könnyűnek tűnik, de aztán rájön az ember, hogy nem is olyan könnyű. Azt hogy hétköznapi-e amit írok, vagy úm. különleges végképpen nem én tudom megítélni, ezt rátok bízom kedves Olvasók... Nade csapjunk a — stílszerűen a múlt évben eltett — lecsóba.

  1. Gyerekkori maradvány az életemben, hogy amatőrcsillagászkodok. Mostanában kisebb intenzitással, régen erőteljesen.
  2. Talán ebből a blogból is kiderül, hogy imádom a vadvirágokat.
  3. Másik nagy mániám a fotózás, fényképezés. Ez kíválóan házasítható az előző kettő pontban jelzett, valamint a többi nem jelzett mániámmal.
  4. Hivatalosan gépésztechnikus vagyok, de mégis pusztán ujjaim billegetésével, és kattintóizmaimmal keresem a kenyérrevalót.
  5. A mi kertünkben az ásót csákánynak hívják — és ez nem vicc.
  6. Akkor is szófacsarok és viccelek amikor nem.
  7. Majd mindenki kitért a kávéra. Nálam ipari mennyiségben fogy, és max. cukorral, hosszan. Jó esetben közben lehet bóklászni a kertben.

A hét kipécézett

Na ez aztán a macerás dolog. Egyrészt már sokakat kipécéztetek, a játék meg úgy játék ha ujabb emberek vonódnak bele. Van akit meg se találtam, illetve más szerző blogja van a régi címeken, szóval emiatt is csúszik ennek a postnak a publikálása. Remélem azért úrrá leszek ezen a helyzeten.

  • Kata és Feri kertje különleges kert. Ehhez méltóan a Kertünk címen futó blogjuk is nagyon különleges, egyrészt mert gyönyörűséges képeik vannak, másrészt pedig ritka alapos, precíz szöveganyag a sziklakertek, hegyvidéki növények kedvelőinek! Feltétlenül kukkantson be ide aki nem tette még meg!
  • Ági és Hédi ritka kedves és olvasmányos stílusban vezetik Zöld.ségek Amatőr kerti napló címen blogjukat! Növény és emberpalánták egyaránt cseperednek Náluk!
  • Reménykedem, hogy Tóth Mara a tavasz eljövetelével ismét folytatja természetjáró kalandjait, és azokrtól beszámol a Természeti értékek lencsevégen c. blogjában. A címmel ellentétben szövegesen is alaposan kidolgozott írásokat találhattok nála!
  • Petráról és csodás kertjéről még magam is keveset tudok, de kipécéztem olvasásra is, tegyétek ezt Ti is a Csodás kertem blogon!
  • Érdemes betérni Guzner Gyula Kertünk és udvarunk blogjába is, hasznos tapasztalatokat láthatunk ott egyberostálva!
  • Ha valaki biokertben töri a fejét, akkor semmiképpen ne hagyja ki a Konyhakert természetesen blogot! InLandír hatalmas mennyiségű hasznos tanácsot, tapasztalást gyűjtött itt össze!
  • Reméljük Edit is visszatér közénk, hogy megossza velünk gondolatait az Elmélkedéseim oldalain, így egyfajta reaktiválási kipécézés ez is, mint velem tette Gandalf. :)

Picit szomorú is lettem az összeállítás végére. Ugyanis jópár korábban aktív kedves ember blogja nem csak nem frissül, hanem szőrén-szálán eltűnt, és nem tudni róluk semmit... Azért remélem a fenti blogok szerzőiről is megtudunk valamit, mert mégiscsak az ember a lényeges a blogok színfala mögött.

No és mi van velünk?

Többen kérdeztétek az elmúlt hetekben, hogy mi a helyzet velünk. Egy nagyobb munkába fogtunk tavaly nyárelőn, és semmire nem volt időnk, csak munka fekvés, alvás, evés — így elmondható, hogy egyfajta vegetatív túlélő módban voltunk... Sajnos ennek a munkának nem lett meg a gyümölcse.

Cserébe mire visszazökkentünk a kerékvágásba, addigra el is múlt a kerti szezon. Isten igazából most sem teljeskörűen tudtuk letudni a felgyülemlett teendőket, így elsősorban házkörüli dolgok lesznek az idén mintsem konkrét kertészkedés. Inkább szomorú rehabilitációs kertészkedés várható, hátha meg lehet menteni pár dolgot a kertben.

Néhány kép van azért tavalyról, ezeket igyekszem majd kitenni, és közben picit leporolni, gatyába szedni ezt a elhanyagolt blogot is. Addig van erre időm, amíg meg nem indul kint az élet. Reméljük erre kevés időm lesz, és hamarosan elindulhat az élet...

5 megjegyzés:

  1. Üdv a portalanítás első napjaiban! Végre olvashatok tőled újabb posztokat is! Aztán meg kapjátok elő a csákásót, oszt ugorjatok neki fiatalos hevülettel a sziklának, kertnek! A kávéval meg óvatosan poroszkálgassatok a kertben! Ösmered a mondást - "Addig jár a vízhordólány a kútra... " Ám ez néha jól is elsülhet... :D

    VálaszTörlés
  2. Hogy haladol a portalanítással??

    VálaszTörlés
  3. Khm... Ekkora port vertél fel, vagy olyan vastagon áll, hogy szikével, késsel, csákánnyal kell kaparni??

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Türelem postot terem Gandalf. :) És lőn, beborítottam lilával a blogot. :)

      Törlés