2012. december 2., vasárnap

Havazik

Ugyan az ősszel egyszer már volt kisebb havazás, de mégiscsak a mostani hóesést tekinthetjük az elsőnek...

Hosszú ideje nem jelentkeztünk friss bejegyzéssel. Szeretném majd ezeket utólag bepótolni, befejezni a félkész de nem publikált szövegeket, képeket. Túl sok minden másra kellett az energia az ősszel, de most jönnek a hidegebb, téli rövid nappalos, szobábaszorulós napok, amelyek előnyösebbek a blogíráshoz.

Szóval megjött a tél — bár még azért ki-ki látszanak a levelek a fehér lepel alól, de egész nap változó intenzitással esik. Tettünk is egy rövidebb sétát a környéken...4 megjegyzés:

 1. Milyen szép. Mi idén még csak esőt láttunk az ősszel, de az volt bőven. Emma ilyen nagylány már, a képen ő van?
  Képzeld, Kaci nálunk is majdnem Emma lett, csak az újszülött mosdatás után tudta Feri rászánni magát a választásra. Akkor Katalint választott. Most megint be akarta vetni az Emmát, erre a múlt héten nem azt mondták, fiú lesz a kiskertész. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha jól bogozom Meli, akkor gratulálhatok az újabb mókushoz? :) Hát nagy gratula Nektek, vigyázz magatokra! Ferinek meg ezek szerint még dolgozni kell majd ezen az Emma dolgon -- már ha a kertészlegényen már túl vagytok. :)

   Igen a képen Emma áldogáll, immárom méternyi nyüzsgőgépként, aki nagyon megörült a havazásnak, és elhitte végre, hogy tél van...
   Sajnos délutánra köddé olvadt az egész, de szerintem ha éjjel fagyni fog lesz belőle zúzmara. :) Valamit valamiért.

   Törlés
 2. Hát ha a Jóisten nincsen vicces kedvében, akkor maradunk a háromnál, belőle is lehet Emma, akkor biztos, ha már a karunkban tartjuk januárban:)
  Olyan gyorsan nőnek, pedig gondolhattam volna, hogy Emmátok nem akkora már, mint Kati, mivel Petivel egyidős...:)

  Egyébként nálunk a gyerekek havat még nem láttak, viszont idén először igazán fagyos hajnalra ébredtünk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Huha, akkor már finisben vagytok! Izgalmas Karácsonyotok lesz azt hiszem. :)

   Nálunk van hideg is, meg hó is. Mert a fenti képeken látható hó ugyan elolvadt még aznap, de rögtön az azt követő éjjel leesett egy normális hótakaró, ami azóta is köszöni jól van.
   Ma hajnalban pl. -8 volt reggel, és 10-15cm hó is van -- lent a hegy lábánál gyakorlatilag már semmi, szóval mikroklíma rulez! :) Ha jól jósolnak a jósok, akkor holnap jön az újabb adag hó, szóval kezd normális tél lenni.

   Törlés