2010. december 31., péntek

Zúzmarás évbúcsúztató

Lassan véget ér a 2010-es esztendő. Az év utolsó napja ködös, hideg időjárást hozott, így a fák és minden más szép zúzmarával borítva várja 2011-et.

BÚÉK 2011

Ebben az évben sok újdonság nem történt a kertünkben, csak a szokásos vadvirágok nőttek. Szokatlan időjárásunk volt, nagyon gyakori, és nagy mennyiségű esővel, hideggel, viharokkal. Így a paradicsom is csak pár szemet termett, és a gyümölcsbokrokon is csak 1-2 szem termés volt. Utóbbiakat persze még az orrunk előtt lelegelték a madarak, csak érés közben láttuk a ribizli bogyóit. Kialakítottunk egy kicsi fűszerkertet is, az nagyjából be is hozta az előzetes várakozásokat, de nyilván még erősödnie kellene a növényeknek. Nagyjából 2-3 méteres szakaszon ültettünk egy turkesztáni szil sövényt. Ez sokfelé csodasövényként van reklámozva — nos ez részben igaz is. Mutatós növény, de feleannyira sem nőtt, mint azt vártuk, bár ebben vastagon benne lehetett a teljesen szokatlan, mostoha időjárás hatása is.

Jövőre kicsit aktívabban szeretnénk a konyhakertet formálni, és ha a ház körül végre rendezni tudjuk a terepet, akkor a kert tényleges kialakítása is elkezdődhet.

Pár délelőtti zúzmarás hangulatképpel szeretnénk minden kedves Olvasónknak kerti örömökben gazdag, boldog új esztendőt kívánni!

Emese, Emmácska és Nyözö

BÚÉK 2011

3 megjegyzés:

  1. Hű, de szép képek! Boldog Újévet!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép képek! A posztolás napján nem láttam ezt a bejegyzésed, akkor volt kétnapos a fiam:-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Hédi! Ezen nem csodálkozom, nyilván volt/van ennél jobb dolgod is mostanában. Visszaemlékezve a mi hasonló korszakunkra (jó 2,5 éve) azért ezek szép idők voltak... :) Most meg itt cikázik, szaladgál körülöttünk, és be nem áll a szája egy tündéri kislánynak... :)
    Kívánok Nektek innen is jó egészséget, sok boldogságot!

    VálaszTörlés