Emese Ehető kert c. rovatában különleges recepteket, ételeket ismertet. Elsőre elgondolkozhatunk azon, hogy mi a fenét keresnek ezek itt, egy kertblogon? Nos, a megfejtés azon a triviális megoldáson túl, hogy azért a leghúsevőbb konyhákban is vannak kertekben termelhető alapanyagok ott van, hogy számos olyan növény él kertjeinkben amiről nem is tudjuk, hogy ehető.
Mivel szeretünk kísérletezni, így sok ilyet kipróbálunk. Ha pedig ennek következtében tapasztalatokat szerzünk és persze némi képanyag is keletkezik, akkor innentől logikus lépés, hogy azt közreadjuk ezen a blogon is. Néha azért elkalandozunk majd kissé, így nem kizárt hogy sorra kerülnek a gasztronómia kevésbé kertünkhöz köthető részei is.
Mostanában készült
- Epres bodzazselé
Az idei szezonban új dolgokkal kísérleteztünk. Így készült el az első adag eperrel ízesített bodzazselénk...»
Archívum
2012
- Barackos csatni
Ha jól emlékszem, két évvel ezelőtt próbáltuk ki először a barack csatnit, és nagyon ízlett, hetek alatt elfogyott majdnem az egész...» - Diólikőr házilag
Én Piszkénél láttam, aki Reninél látta aki az olasz receptmánián látta, és itt azt mondtam, hogy ennyi elég :), térjünk át a gyakorlatra... » - Eperszörp, eperöntet és eperlekvár
Idén is készültek finomságok eperből. Igaz az alapanyag nem a kertből volt, de akár onnan is lehetett volna... »
2011
- Erdei szamócalekvár — kétféleképpen
Egy kis agyament post arról, hogy mi mindenen múlik egy adag sikeres szamócalekvár készítése... » - Fenyőszörp gyorsan és lassan
A környékünkön lakó fenyők május első felében rügyeztek, úgyhogy itt volt az ideje a fenyőszörp kipróbálásának... »
- Orgonaszörp vagy orgonalekvár
Orgonaszörp vagy orgonalekvár? Igazából mindkettő hasonlóan készül... »
- Ibolya minden mennyiségben
Több napon keresztül gyűjtöttük, és dolgoztuk fel a virágokat — vigyázva, hogy minden tövön maradjon azért jópár szál. Ibolyás cukor, szárított ibolya, ibolyazselé és ibolyaszörp... »
- Pitypanglekvár
Korábban már felhasználtuk a pitypang levelét salátába, most valami egészen mást próbáltunki ki, mégpedig a pitypang virágából készített lekvárt... »
- Tavaszi virágsaláta
Tavaly már kipróbáltuk a salátaboglárkából készült salátát, így idén is terítékre került ez a finomság... »
2010
- Hajnali szedervadászat
Érik a szeder. Ha pedig érik akkor szedni, és persze enni is kell — így most egy könnyed hangvételű kora reggeli szedervadászat képes beszámolója következik... » - Boglárka saláta salátaboglárkából
Kedves olvasóink, most gasztronómiai mellékletünket láthatják, amiben életében először a fotós végül elfogyasztja a modelljét... »
Mások is megeszik!
Láthatóan nem vagyunk egyedül a virágevéssel, ennek bizonyításául álljon itt még pár link széles-e nagyvilágból. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
- Erdőkóstoló
Nagyon alapos, és részletes oldal, mindenkinek ajánljuk!
Ez is egy nagyon alapos oldal, és még ráadásul humoros is! Köszi az ajánlást!
VálaszTörlésKöszi a bejegyzést, az ajánlás meg természetes, mert tényleg tetszik amit csinálsz! :)
TörlésÉpp most nézem, hogy nálatok már tényleg érik a szeder? Felénk csak augusztus vége, de inkább szeptember körül van az igazi szezonja, most még csak zöld... De idén úgy tűnik több lesz mint tavaly. :)