Ehető kert

Emese Ehető kert c. rovatában különleges recepteket, ételeket ismertet. Elsőre elgondolkozhatunk azon, hogy mi a fenét keresnek ezek itt, egy kertblogon? Nos, a megfejtés azon a triviális megoldáson túl, hogy azért a leghúsevőbb konyhákban is vannak kertekben termelhető alapanyagok ott van, hogy számos olyan növény él kertjeinkben amiről nem is tudjuk, hogy ehető.

Mivel szeretünk kísérletezni, így sok ilyet kipróbálunk. Ha pedig ennek következtében tapasztalatokat szerzünk és persze némi képanyag is keletkezik, akkor innentől logikus lépés, hogy azt közreadjuk ezen a blogon is. Néha azért elkalandozunk majd kissé, így nem kizárt hogy sorra kerülnek a gasztronómia kevésbé kertünkhöz köthető részei is.

Mostanában készült

 • Epres bodzazselé
  Az idei szezonban új dolgokkal kísérleteztünk. Így készült el az első adag eperrel ízesített bodzazselénk...»

 

Archívum

2012

 • Barackos csatni
  Ha jól emlékszem, két évvel ezelőtt próbáltuk ki először a barack csatnit, és nagyon ízlett, hetek alatt elfogyott majdnem az egész...»
 • Diólikőr házilag
  Én Piszkénél láttam, aki Reninél látta aki az olasz receptmánián látta, és itt azt mondtam, hogy ennyi elég :), térjünk át a gyakorlatra... »
 • Eperszörp, eperöntet és eperlekvár
  Idén is készültek finomságok eperből. Igaz az alapanyag nem a kertből volt, de akár onnan is lehetett volna... »

2011

 • Ibolya minden mennyiségben
  Több napon keresztül gyűjtöttük, és dolgoztuk fel a virágokat — vigyázva, hogy minden tövön maradjon azért jópár szál. Ibolyás cukor, szárított ibolya, ibolyazselé és ibolyaszörp... »
 • Pitypanglekvár
  Korábban már felhasználtuk a pitypang levelét salátába, most valami egészen mást próbáltunki ki, mégpedig a pitypang virágából készített lekvárt... »
 • Tavaszi virágsaláta
  Tavaly már kipróbáltuk a salátaboglárkából készült salátát, így idén is terítékre került ez a finomság... »

2010

 • Hajnali szedervadászat
  Érik a szeder. Ha pedig érik akkor szedni, és persze enni is kell — így most egy könnyed hangvételű kora reggeli szedervadászat képes beszámolója következik... »
 • Boglárka saláta salátaboglárkából
  Kedves olvasóink, most gasztronómiai mellékletünket láthatják, amiben életében először a fotós végül elfogyasztja a modelljét... »

 


 

Mások is megeszik!

Láthatóan nem vagyunk egyedül a virágevéssel, ennek bizonyításául álljon itt még pár link széles-e nagyvilágból. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

 • Erdőkóstoló
  Nagyon alapos, és részletes oldal, mindenkinek ajánljuk!

2 megjegyzés:

 1. Ez is egy nagyon alapos oldal, és még ráadásul humoros is! Köszi az ajánlást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a bejegyzést, az ajánlás meg természetes, mert tényleg tetszik amit csinálsz! :)

   Épp most nézem, hogy nálatok már tényleg érik a szeder? Felénk csak augusztus vége, de inkább szeptember körül van az igazi szezonja, most még csak zöld... De idén úgy tűnik több lesz mint tavaly. :)

   Törlés