2011. július 18., hétfő

Újabb képek a díszcsorbákról

Újabb képek a készültek a díszcsorbákról, fogadjátok szeretettel!


A buzogányos verzió
július 18-án

A múltkor már külön bejegyzésben is fejtegetett kétféle virágzatú díszcsorbák közül a buzogányos változat gyakorlatilag azóta is változatlan képet mutat: a tömött bimbók kicsit lilás erezete sejteti, hogy ezek is szép lilák lesznek. A kérdés csak ott van, hogy mikor?

A másik változat képviselői ellenben szépen, napról-napra virágba borultak, a várakozásnak megfelelően "születésnap-indikátori" minőségében köszöntve az immár három éves Emma lányunkat. :)

Nem túl hízelgő konyhai hasonlattal élve kicsit olyan mint egy üvegmosó kefe. Azért tény, hogy sokkal mutatósabb, és több örömet okoz. :)

Mindig a növény csúcsán nyílik ki az első virág, majd innen lefelé haladva folyamatosan lesz egyre dúsabb a lila sziromtömeg. Az első példányon ez szépen végigkövettük — álljon itt 4 felvétel a dokumentációból.



Egy díszcsorba négy napja: július 13-án, 15-én, 16-án és 18-án.

Jelenleg 2 szál virágzik, de több bimbó is van még, így szerintem a virágzás elhúzódik augusztusban is. Érdekes, hogy ezek az előzőekben emlegetett két markáns forma kombinációinak tűnnek. Így elképzelhetőnek tartom, hogy egyszerűen ez egy ilyen változatos formavilágú növény.


Balra egy új jelölt: buzogányos is, meg nem is. Középen a hétvégén kinyílt virág, jobbra a kettő együtt.

4 megjegyzés:

  1. Isten éltesse a Szülinaposat!

    A "buzogányos" díszcsorba lesz a legszebb. Az igazi.

    VálaszTörlés
  2. Még van egy kis ideje őszig kinyílni. :) Nekem mindegyik verzió tetszik, ez a laza bimbós verzió is mutatós. A szülinaposak is örülnek a díszcsorbáknak. Az is amelyik még felfelé néz rájuk, meg az is amelyik fentről szemléli az eseményeket. :)

    Jópofa, hogy a vadvirágok is ezerrel nyílnak körülöttük, most pl. orbáncfüvek és aggófüvek sárgulnak a közelben, na meg egészen a talajszinten új jövevény a Kis ezerjófű van tucatszám. Ebből az elmúlt 4 év alatt sohasem láttam a környéken sem most meg tömegesen előbukkant.

    VálaszTörlés
  3. Olyan szép lehet ott nálatok! Sok meglepetéssel. Közelebb a természethez.
    Emmán kívül ki ünnepelt még saját szülinapot? Jó egészséget kívánunk mindnyájótoknak!

    VálaszTörlés
  4. Én voltam a másik, ui. csupán két nap van közöttünk Emmával szülinapban. A kertben a növények nagyon szépek, és van egyfajta vad romantikájuk ez tagadhatatlan. Az öreg fáink meg ugye olyat adnak a kerthez amit hosszú évtizedek alatt sem biztos hogy kinevelne az ember.

    Szerencsére az éjjel kiadós eső is volt, de az igazán vad viharok elmentek mellettünk. A hegytető általában eltéríti ezeket, elég ritka az amikor a közepe vonul át felettünk. Cserébe olyankor igen durva, tekintve hogy szinte a fejünk felett húznak el a felhők. :)

    VálaszTörlés