2011. május 2., hétfő

Tavaszi virágsaláta

Tavaly már kipróbáltuk a salátaboglárkából készült salátát, így idén is terítékre került ez a finomság.

Ezúttal azonban már bátrabbak voltunk, és körülnéztünk, milyen más ehető virág akad a kertben. Végül 2 marék salátaboglárka levelet, egy marék zsenge pitypang levelet, fél marék ibolyát (csak a virágokat, szár nélkül), pár levél citromfüvet szedtünk. Alaposan megmostuk őket, és összekevertük a (sajnos piacról vett) apróra vágott almával és paradicsomszeletekkel. Reszeltünk rá kis sajtot, öntetként pedig a jól bevált balzsamecet-olívaolaj keveréket használtunk. Nagyon finom, illatos saláta lett belőle, friss kenyérrel tökéletes tízórai volt.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik a recept. Elméletben már én is gondolkodtam hasonlóban, de nehezen ültetem át a gyakorlatba. Talán most, hogy meghoztad rá az étvágyam...

    VálaszTörlés