2013. május 1., szerda

Kerti pad terv

Sokszor nézegettünk kerti padokat áruházban, de kétféle ilyen szerkezet van. Az egyik ugyan megfizethető, de nincs benne anyag, a másik elég erős és stabil, de egy vagyonba kerül. Így hát gondoltam egyet, és terveztem egy kerti padot. :)


Kerti pad látványterve

Helyben bányászott terméskőből raknám a lábaihoz a zsaluzatot, belül kiöntve betonnal. Két lába lesz, és közében még egy merevítő, ami nem ér ki az elejéig. Erre lehet nem lesz szükség, de beterveztem, tekintve azt, hogy az ülőfelület 2 méter hosszú. Cél volt ugyanis, hogy kényelmes legyen heverőnek is, meg hogy akár több embernek is kényelmes legyen. A termésköves betonlábakba be lenne ágyazva, teljesen elrejtve az ülő- és hátlapot tartó szögvas keret. Az ülőlap enyhén lejt befelé, hogy ne álljon meg rajta a víz. A hátfal és az ülőlap közötti keskeny résen tud elfolyni a víz.

Az ülő- és hátlap gerendákból lesz "tömbösítve", majd síkba gyalulva, felcsiszolva, és persze vízhatlanítva. Gyanítom szép gesztenyebarna színt fogok adni a fának, a kő meg a helyi szürkés, zöldes, vöröses. A tartólábakat szintén ilyen fából készített karfa fogja zárni...

A legjelentősebb költséget a faanyag és a festékek adják, ha esetleg elkészül, és van rá érdeklődésetek, akkor teszek fel építési képeket és költségvetést. Szerintem ár-érték arányban jobb leszek mint az áruházak...

4 megjegyzés:

 1. Naná, hogy érdekel! Légy oly szíves, dokumentáld a létrehozást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Húha, Gabdalf gyors voltál... :) Még nem tudom mikor lesz rá kapacitás, de akkor majd megnyitom végre a barkács rovatot is.

   Törlés
 2. De bizony hogy jöhet a barkács! Nálunk is terveződik a verandára közvetlen az ajtó mellé egy "kávézósarok", ami nyilván nem lesz mobil, emiatt viszont tárolóládaként is funkcionálna az alja, sőt, az ajtóhoz közel eső részében gyűlne a komposzt (mármint átmenetileg, csak hogy ne kistálcánként kelljen a cuccal felmenni a kertbe). Csak előbb rakjuk el azt a pár száz bokor krumplit, meg csináljuk meg a verandatetőt, meg...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen ez a kávézósarok már műfajilag is vonzó. :) Hát ezt a padot sem mobilnak terveztem (bár ez talán a tervből is kiderült). Bár én jókat szoktam a brutális bögrényi kávémmal sétálgatni fel- és alá és mindig máshol telepszem meg, szóval a dedikált sarok az nem lenne praktikus hozzám.

   A komposztal szerintem vigyázz, mennek rá a legyek, szúnyogok -- legalábbis mifelénk. Főleg az utóbbi kellemetlen, mert a legkisebb nedvességre megjelennek, és nem igazán jó kávézgatás közben járni a mezőségi szúnyogost.

   A barkács rovatban lenne még majd kerti pavilon, útgyártás, és a tó körüli építési dolgokat is ide passzíroznám be. Összefoglalva mindent aminek nincsen levele és gyökere együtt, de a kertben van, kertbe készül.

   Megyek is felmérni, hogy a tegnap esti jégesőt hogy élte túl a kert. Viszem a kávét, fényképezőgépet... :)

   Törlés