2012. február 4., szombat

Medveparlament

Igazi téli csend van, halkan hullik a hó, csak a szél hangja neszez. Idebent pattog a tűz a kályhában, kint éppen -9,5°C. Az ember ilyen hidegben kicsit pihentebb aggyal bír, mint máskor — így előre is elnézést kérünk az alábbiakért...

Álláshirdetés

A Tavaszügyi Minisztérium felvételt hirdet IER (Időjárás Előrejelző Részleg) főosztályvezetői pozícióba. A jelentkezők feladata a tavasz eljövetelének megjóslása lesz. A Dorottya kerersztnevű macilányok előnyben! Bérezés megegyezés szerint.

Kemény fagyok is voltak. Pénteken reggel a minimum -17,7°C volt, és még semmi hótakaró nem védte a talajban vacogó növényi részeket. Egy nappal korábban február másodikán Szörmi maci, a Tavaszügyi Miniszter a tavalyihoz hasonló dilemmában volt, kimenjen-e a barlangjából a medvenép. Megvitatta hát az idei időjárási helyzetet a Medveparlament, Szörmi hosszú előterjesztését érdeklődve hallgatták a maciképviselők.

Az előterjesztésből kiderült, hogy február másodikán reggel -15°C várható, és erős napsütés, így ha kimennek, akkor bizony erősen megijedhetnek az árnyékuktól, nem is szólva a bundájuk mélyéig hatoló, medvevacogtató hidegről. Az adatok iseretében a plüssmedve kollekció egyhangúlag úgy döntött, hogy nem dugják ki az orruk hegyét se a tisztelt házból.


Ülésezik a Medveparlament. A február 2-i napirend előterjesztője Szörmi maci.

Így aztán a tavasz eljövetelével kapcsolatban elmondható, hogy a szőrmókok testületileg cserbenhagytak minket. Szerencsére hétfőn Dorottya nap lesz. A népi időjósok szerint, ha csikorog a fagy, a tél hamarosan alábbhagy. Egyenlőre úgy néz ki a csikorgásnak csak a hangereje kérdéses, a ténye nem...

3 megjegyzés:

  1. Megfeledkeztem erről a jeles eseményről. Ezek szerint a medvék maradtak, és jól tették.
    Azt hiszem az ilyen időjárást követően, a hó elolvadása után, mikor újra előkerülnek a betemetett hagymások, menthetetlenül azt fogjuk érezni, hogy itt a tavasz. És igazunk lesz. Legalábbis most így érzem. Aztán persze lehet, hogy még február végén is csikorogni fog a fagy. Meg a fogunk is.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez igazán kedves, hogy alvás helyett ilyen értelmes dolgokkal foglalkoznak a mackóitok :)
    Pedig le merem fogadni, hogy nem tudnak úgy fázni, mint én!

    VálaszTörlés
  3. Hát fene tudja, ezek már ilyen civilizált körülmények között élő, tápos medvék. Ha nem ölelgetik őket akkor máris hiszti van... :)

    emmma

    VálaszTörlés