tag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post8629264821341450482..comments2023-05-08T14:52:10.437+02:00Comments on Kertész leszek: Ibolya minden mennyiségbenEmesehttp://www.blogger.com/profile/04547615352472753930noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-46913699560885091842019-03-25T19:51:35.491+01:002019-03-25T19:51:35.491+01:00Elkészitettem, nagyon jó a szine, de csak citrom é...Elkészitettem, nagyon jó a szine, de csak citrom és cukor ize van. Az ibolyának se íze se illata nem érzik :(Estela`s Sugar arthttps://www.blogger.com/profile/06941105800249996289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-18397871162800760802017-03-18T21:12:39.472+01:002017-03-18T21:12:39.472+01:00Szia Adrienn!
Próbálkozhatsz pektinnel is. Lehet k...Szia Adrienn!<br />Próbálkozhatsz pektinnel is. Lehet kapni, de könnyen elkészíthetjük házilag is. Rakjunk egy nagy fazékba az alma, birsalma lehámozott héjat, magházát, de hozzáadhatjuk a felkockázott éretlen gyümölcsöt is. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és erős lángon főzzük kb 45 percig. Szűrjük le és textilbe téve csöpögtessük fél – egy napig majd az így kapott levet forraljuk fel ésEmesehttps://www.blogger.com/profile/04547615352472753930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-5792756349349034472017-03-18T20:14:03.481+01:002017-03-18T20:14:03.481+01:00Szia Emese! Nagyon jò recepteket tettèl fel😉. Egy...Szia Emese! Nagyon jò recepteket tettèl fel😉. Egy kèrdèsem lenne. Az ibolya lekvárbòl/dzsemből mikènt hagyhatnàm el a dzsemfixet? Szeretnèk vegyszermentesen ilyen finomságokat kèszìteni😊. Köszönöm a válaszodat!Lengyel Adriennhttps://www.blogger.com/profile/11219712277648764160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-71847564886403691422013-04-24T20:58:15.543+02:002013-04-24T20:58:15.543+02:00Kedves Névtelen!
Emese épp nem tud írni, de rákérd...Kedves Névtelen!<br />Emese épp nem tud írni, de rákérdeztem. Szerinte a kevés citromlé miatt lehetett ez a zöld színe az ibolyazselének. Nem lehet hogy az kevés volt, vagy kimaradt?Nyözöhttps://www.blogger.com/profile/01074084482154700001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-63284102285177666082013-04-18T06:07:41.784+02:002013-04-18T06:07:41.784+02:00Üdv. nagyon szerettem volna ilyen szépséges ibolya...Üdv. nagyon szerettem volna ilyen szépséges ibolyazselét, de nekem csúnya, haragos zöldszínű és íztelen ibolyazselé lett. Mit ronthattam el? Köszönettel: M.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-91356853100895129102011-12-17T18:05:06.261+01:002011-12-17T18:05:06.261+01:00Üdv!
Ajánlom az ibolya felhasználásához az almaece...Üdv!<br />Ajánlom az ibolya felhasználásához az almaecetet.<br />Egy üveg almaecetet befőttes üvegbe öntöttem, és kb. egy 'összemaréknyi' ibolyavirágot tettem bele.<br />Rácsavartam az üveg tetejét és 'összelötyiztem', hogy lesüllyedjenek a fejek. Sötét helyre kell tenni és naponta 1x finoman felrázni. Három hét után már használható salátákhoz. Külön íze nincs, de Oliv Flowerhttps://www.blogger.com/profile/09702964170541659227noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-71119232964358477542011-05-23T07:24:03.957+02:002011-05-23T07:24:03.957+02:00Örülök, hogy írtál! Bizony, az ember nézi a sok fi...Örülök, hogy írtál! Bizony, az ember nézi a sok finomságot, és összefut a nyál a szájában, és meg-megremeg az orcimpája is. :)<br />Remélem Emese megalkotja az orgonás cikket, főleg mert időközben túl vagyunk az első adag bodza- és akácszörpön is. Kipróbáltuk vegyesen is ezt a kettőt, szerintem finom lesz. És lassan nyakunkon a lekvárszezon is...Nyözöhttps://www.blogger.com/profile/01074084482154700001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-1390696097183435242011-05-22T22:13:09.772+02:002011-05-22T22:13:09.772+02:00Finom illatok kerülhettek üvegekbe. Érdekes post! ...Finom illatok kerülhettek üvegekbe. Érdekes post! Kíváncsian várom az orgonásat, kedves Nyöző! EszterMűvelt Kerthttps://www.blogger.com/profile/01174161973345347994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-22003570157929762532011-05-09T07:51:31.048+02:002011-05-09T07:51:31.048+02:00Kell is ám az embör hathatós segítsége, mert az ib...Kell is ám az embör hathatós segítsége, mert az ibolya is csak a földön nő. :) Az meg külön szerencse ha van még hadra fogható aprónép a háznál (ha jól olvastam nálatok is akad), akik ebben lelkesen segítenek és közben megtanulják a legjellemzőbb virágokat. <br /><br />Emma lányunk ennek kapcsán szerintem messze túlművelt lett vadvirágok terén (6-7 virágot ismer fel eddig) -- csak hogy kicsit Nyözöhttps://www.blogger.com/profile/01074084482154700001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6190849978671276876.post-68051827533021055762011-05-08T21:39:22.276+02:002011-05-08T21:39:22.276+02:00Szia Emese!
Most aztán tényleg csak bámulok. Ibol...Szia Emese! <br />Most aztán tényleg csak bámulok. Ibolyadzsem és szörp, és cukor. Jövőre ki kell próbálnom. Nálunk már hetekkel korábban elvirágoztak. Köszi a recepteket. Még Feri is beindult rájuk.Juhmelihttps://www.blogger.com/profile/06115710203599853964noreply@blogger.com